Atelier Zilver


Klein Engeland 2 2300 Turnhout
0465 00 49 25 Klik om te bellen

Over Atelier Zilver

Een kunstenaar gaat nooit met pensioen, een kunstenaar ben je met hart en ziel, je leven lang


Veel mensen kennen de inmiddels 80 jarige Amsterdamse Kunstenaar Eric Zilverberg van Galerie Zilver aan de Prinsengracht, onder de Westertoren in hartje Amsterdam. Jarenlang was het de ideale werkplek en expositieruimte waar uiteraard duidelijk zichtbaar de nodige verfklodders op de vloer achtergebleven zijn die het verhaal van zijn leven en werken vertellen.

Voor Eric moet kunst een ziel hebben, het moet als een zigeuner zwerven door zijn geest en vanuit het hart ontstaan. Dat geldt voor zowel de schilderijen als de bronzen beelden die Eric maakt. De emotionele geladenheid is dan ook een kenmerk wat steeds weer tot uiting komt in de werken van Eric. 

Nadat Galerie Zilver in Amsterdam was beëindigd, heeft Eric Zilverberg een tijd lang gekozen om zijn geest vrij te laten en als een zigeuner de zon achterna te reizen, op zoek naar nieuwe inspiratie en uitdagingen.

Zo is zijn werk sinds 1975 overal ter wereld te zien, hij exposeerde in Belgïe, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Amerika en Indonesïe. Door al zijn reizen heeft het werk van Eric Zilverberg een geheel eigen gezicht, met steeds weer zijn kleurrijke kijk op de wereld als herkenningspunt. 


Na vele omzwervingen rond de wereld is Eric Zilverberg vol inspiratie en weer terug in Nederland. Hij werkt nog dagelijks aan nieuwe schilderijen, is actief op Facebook, Instagram en Youtube, werkt aan een toneelstuk en nog veel meer. En nu door het Corona virus de open atelier routes niet kunnen doorgaan, organiseert hij zijn eigen open atelier dagen, in zowel Laren als Turnhout, om samen met kunstliefhebbers samen te komen en te praten over kunst. 

De kunstenaar heeft bij Residentie Rosa Spier Huis in Laren een nieuwe plek gevonden waar hij samen met andere kunstenaars, musici en wetenschappers woont, werkt en exposeert.

Zijn motto is dan ook: Een kunstenaar gaat nooit met pensioen, een kunstenaar ben je met hart en ziel, je leven lang!


Onder de naam Atelier Zilver werkt Eric Zilverberg nu samen met zijn zoon Mitja Zilverberg. U vindt deze kunstliefhebbers terug in Laren (NL) en Turnhout (BE) maar ook op diverse internationale kunstpresentaties.

Opdrachten worden door Eric ook met veel plezier gerealiseerd. Gewenste lokatie, personage, portret of anderszins, wordt in overleg uitgevoerd als schilderij of als bronzen beeld.

Meer weten over de kunstenaar Eric Zilverberg? U bent van harte welkom bij zowel het atelier in het Rosa Spier Huis in Laren als bij Atelier Zilver in Turnhout om de kunstenaar in actie te zien of zijn werk te komen bekijken.

In het weekend geopend

Ja

Onze locatie

Atelier Zilver


Klein Engeland 2 2300 Turnhout
0465 00 49 25 Klik om te bellen