sluiten X

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie

Kaart verbergen
  • Vlaanderenstraat 17
    8400 Oostende
  • 0495634754

Galerie Theobalds Boothuisje, MedusaArts vzw

U vindt Theobalds Boothuisje, officieel geklasseerd in 1981, op enkele passen van het Ensorhuis.
De naam verwijst naar de bouwer van dit fraaie Jugendstil pand, Theobald Vanhille en naar de sierlijke boeg-vorm van het smalle geveltje.
Na een grondige restauratie in 2001-2002 is in dit verrassend ruimtelijke architectonisch pareltje en naar men zegt, 't'smalste pandje van de stad Oostende, Galerie Theobalds Boothuisje gevestigd.

Irène Philips werkt als Artist in Residence in Galerie Theobalds Boothuisje en leidt er de projekten van vzw MedusaArts. Multidiciplinaire kunstvormen komen er aan bod. Haar twee-en driedimensionele werken van het minimale tot het monumentale, worden bevolkt door man- en vrouwfiguren. Zij vertalen op een poëtische wijze zowel zachte, intieme, meditatieve gebeurtenissen als harde episodes uit het leven. Deze steeds terugkomende personages zijn als acteurs die verschillende rollen spelen geïnspireerd op onze kwetsbare en tegenstrijdige maatschappij. De thema’s die regelmatig aan bod komen in haar werk zijn: de hedendaagse evolutie van de man/vrouw relatie, de relatie mens/natuur, de overbevolking, het geloof,…In 2012 begint ze met haar figuren het ontwerp voor een alfabet. Dit werd gebundeld in het PHILIPS HUMAN ALPHABET en uitgegeven door Medusa Publishing. Beelden en schilderijen van Irène Philips zijn permanent te zien in Galerie Theobalds Boothuisje in de Vlaanderenstraat 17 in Oostende. Met een poëtische ingesteldheid is dit boot-huis een haven voor verschillende kunstdisciplines. Er worden dan ook regelmatig themaexpo's georganiseerd met andere kunstenaars. Meer info: www.medusaarts.be
Foto's van Galerie Theobalds Boothuisje, MedusaArts vzwGalerie Theobalds Boothuisje, MedusaArts vzw in het kort

In het weekend geopend:

Ja

's avonds geopend:

Nee

Kunstuitleen:

Nee

Soorten kunst

  • Beelden
  • Fotografie
  • Schilderijen