Frock Gallery


Rijselstraat 26 8900 Ieper
0496 86 96 60 Klik om te bellen

Over Frock Gallery

Frock Gallery – De meest toegankelijke hedendaagse kunstgalerij van België.

Frock Gallery is uniek in haar soort. Ze heeft de ambitie om hedendaagse kunst écht toegankelijk te maken voor het brede publiek én beloftevolle hedendaagse kunstenaars in contact te brengen met hun publiek. De kernzin van de galerij ‘It’s the people that make the magic’ vormt de ruggengraat van de opbouw van de galerij, de events, exposities en communicatie die zij voeren. Het initiatief ‘Frock Gallery’ komt van de Amerikaans kunstenaar Matthew J. Frock en zijn vrouw, onderneemster Annelies Deltour. De galerij bevindt zich in het historisch centrum van Ieper.

Galerij en artshop in één.

Frock Gallery wil kunst bereikbaar maken voor iedereen. Denk daarbij niet alleen aan de budgetten om een kunstwerk te kunnen kopen maar ook aan de psychologische drempel die er bij veel mensen heerst om een galerij binnen te wandelen.

Daarom integreerde Frock Gallery een artshop in zijn galerij. Een echte winkel, waar de lokale gemeenschap, dagjesmensen en citytrippers terecht kunnen voor een uiterst origineel en kunstig cadeau. Denk maar aan prints van kunstwerken in beperkte oplagen en keramiek. Je betreedt de artshop via dezelfde ingang als de galerij. Eens binnen, verloopt de overgang van artshop naar galerij naadloos. Ze vormen een consistent geheel dat uitnodigt om te ontdekken. Het stimuleert de bezoeker onbewust om te gaan verkennen en introduceert zo de galerijwereld en de hedendaagse kunst aan een breed publiek.

De kunstgalerij: hedendaagse kunst met verbinding

Bij een bezoek aan Frock Gallery ontdekt de bezoeker telkens weer nieuwe verrassende tentoonstellingen van hedendaagse kunst. Zowel nationale als internationale kunstenaars tonen hun werken op doek, in keramiek of op hout. Op diverse data zijn ook de kunstenaars zelf aanwezig om de bezoeker te informeren over hun werken. Zo brengt de galerij niet alleen de bezoekers dichter bij de kunst maar is het ook een platform voor kunstenaars om contact te leggen met zijn kopers. De ongedwongen, open en toegankelijke sfeer dragen bij tot communicatie en verbinding. It’s the people that make the magic, remember? Alle data van exposities en events zijn terug te vinden op de website.

Frock Gallery in het kort

Soorten kunst

Bedrijfskunst
Beelden
Fotografie
Glas
Keramiek
Landschappen
Portretten
Ruimtelijk werk
Schilderijen
Stillevens

Kunstuitleen

Ja

In het weekend geopend

Ja

Onze locatie

Frock Gallery


Rijselstraat 26 8900 Ieper
0496 86 96 60 Klik om te bellen